SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Migren nedir ve tedavisi için hangi yollar izlenmeli konusu

migren nedir

Şüphesiz her baş ağrısı çeken kişi internet veya diğer materyal yolları üzerine sinüzit ya da migren nedir sorusuna cevaplar aramaktadır. Özelliklede migren hastalığı birçok kişi de görülebilinen şiddetli baş ağrılarını kişiye yaşatmaktadır. Normal bir baş ağrısının onlarca katı ağrılığı olarak ta bilinen migren bazı zamanlar kişilerin kafalarını duvara vurma raddesine geldiğini bile sağlamaktadır. Genellikle tekrarlayıcı olmak üzere bulantı ve kusma gibi bulgularla ortaya çıkan migren hastalığı şiddetli baş ağrıları ile oluşan bir hastalıktır.

Toplum içerisinde en sık görülen rahatsızlıklardan biri olan migren, iş görmezliğe ve rahatsız edici bir niteliğe yükseltmektedir. Kişi tamamen normal bir durumdayken birden bire baş ağrısı çekebilmekte ve genellikle loş ya da karanlık bir odada yatmayı tercih etmektedir.

 

Migren nedir ve tedavisi için hangi yollar izlenmeli konusu

Migren nedir ve tedavisi nasıl olmasi gerekir konusuna açıklık getiriyoruz. Baş ağrılarının birçok nedeni olduğundan ötürü her baş ağrısına migren demek doğru olmamaktadır. Genel olarak bakıldığında ağrıların altında yatan başka sebeplerde ortaya çıkardığı rahatsızlıklar kişiye nüksedebilir. Örneğin; diş apsesi, sinüzit, beyin tümörleri ve damar hastalıkları gibi birçok farklı nedenler olabilmektedir. Bu dolayla migren ve gerilim tipi baş ağrısı diye iki farklı baş ağrı tipi bulunmaktadır.

 

MİGREN OLDUĞUMU NASIL ANLARIM?

Migren’in baş ağrısı genel olarak başın tek bir kısmında şiddetli ve zonklarcasına verdiği acıdan bilinmektedir. Eğer başınızın bir kısmında şiddetli bir ağrı hissediyorsanız büyük bir ihtimal migren hastasısınız. Genel olarak sürekli hareketlerle atarak ve aynı zaman’da parlak ışıklardan ötürü rahatsızlığını belli ettiren bir türevdir. Migren ağrıları genel olarak en uzun süresi 4 ila 72 saat aralığında olmaktadır. En kısa ortama derecesi ise 12 ila 24 saat aralığında var olmaktadır. Migren hastalarının birçoğu ataklardan önce genelde halsizlik, huzursuzluk ve sıkıntılara maruz kaldığını belirtmektedir. Bazı migren hastalarında ağrılar başlamadan ortalama 15 dakika öncesinden bulanık görme, görmede tamamen bozukluk ve göz önünde yıldız parlamaları olmasıyla oluşmaktadır. Bu nedenle migren hastalarının birçoğu gökyüzüne bakamamaktadır. Nedeni ise oldukça parlak görünümler kişilerin midesini bulandırmakta ve başını döndürmesinden kaynaklanmaktadır.

16 Ocak 2017 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 893 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status