SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Fırında sebzeli köfte yemek tarifi sunuyoruz sizlere

fırında sebzeli köfte

Kültürümüz gereği insanlarımız genellikle et ve et yemekleri üzerine tüketim yapmaya bayılırlar, bizlerde bu konu üzerine sizlere fırında sebzeli köfte tarifini sunarak sofralarınızda enfes bir tadı sevdiklerinizle paylaşmaya yardımcı oluyoruz. Tamamen taze sebzelerden ve taze çekilmiş kıyma ile yapılan köfte tariflerinden birini sizler için derledik. Şimdi gelelim fırında sebzeli köfte tarifi üzerine gerekli malzemeler ve yapılış usulüne.

 

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Fırında sebzeli köfte muhteşem bir lezzet.

1 paket kaliteli köfte harcı
200 gram kadar taze çekilmiş kuzu kıyma
300 gram kadar taze çekilmiş köftelik kıyma
Yarım tatlı kaşığı kadar pul biber
Yarım tatlı kaşığı kadar kekik
2 adet dilimlenmiş patates
2 adet patlıcan
10 adet taze mantar
2 adet üçgen şeklinde kesilmiş kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
1 paket domatesli makarna sosu
3 bardak kadar su
100 gram kadar kaşar peynir

 

FIRINDA SEBZELİ KÖFTENİN HAZIRLANIŞI

İlk etapta temin etmiş olduğu köftelik ve kuzu kıymayı köfte harcı ve bir buçuk çay bardağı kadar suyu büyük bir kap içerisinde birbirine karışacak şekle gelene kadar iyice karıştırın. Daha sonrasında hazır edilen karma harcı dinlenmesi için buzdolabı içerisine bırakarak bekletin. 25 dakika kadar dolap içerisinde beklettirdiğiniz karma harcı çıkartarak köfte halini aldırıp yağsız bir tava içerisine biçimlendirdiğiniz köftelerin her iki tarafını kızartılması şartı ile iyice kızartın.
Akabinde tüm hazırladığınız köfteleri bu şekilde kızartmaya devam edin ve bir kap içerisinde bekletin. Aynı tava içerisinde köfteye ek olarak sebzeleri tava içerisinde kızartın. Fırında zarar görmeyecek seramik veya benzeri sağlam bir fırın kabına köfte ve sebzelerinizi hiyerarşik bir tasarımla dizin. Sebzeleri kızarttığınız tava içerisinde bir çeyrek su bardağı kadar suyu ve temin etmiş olduğunuz 1 paket domatesli makarna sosunu da ilave ederek sos kıvamını alıncaya dek tava içerisinde karıştırarak hazır hale getirin. Sosunuz hazır olunca köftelerin ve sebzelerin bulunduğu fırın kabı üzerine döküp üzerine kaşar peynirinizi, pul biberi ve kekiği serpiştirerek 200 santigrat dereceye ayarlanmış fırın içerisine bırakın ve 20 isteğe göre 25 dakika kadar en fazla pişirin. Enfes sebzeli köftenizi artık servis yapabilirsiniz.

17 Ocak 2017 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 778 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status