SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Şeker ve zararı hakkında bilgilendirmek amaçlı konumuz

Şeker ve zararı

Şeker ve zararı hakkında bilgilendirmek amaçlı

Şeker ve zararı hakkında bilgilendirmek amaçlı hazırladığımız bu yazı dizimizde sizlere şekerin zararı ve yol açabileceği teklikeli hastalıklardan bahsedeceğiz. Yeni çağın en zararlı gıdalarından olarak kabul edilen şeker ve tüketimi en az sıgara kadar tehlikeli olduğu kabul ediliyor. Şeker ve zararı hakkında yıllarca ciddi araştırmalar sonucu bir çok hastalık tetikleyici bir gıda olduğu ortaya çıkmıştır. Bir çok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de ciddi anlamda şeker tüketimi var. Bilinçli yada bilinçsiz şekilde şeker tüketimini durdurmak için ülke çapında bilgilendirici kampanyalara ihtiyacımız var.

 

 

Şeker hangi hastalıkları tetikler?

Şeker ve zararı çok kapsamlı bir konudur aslında. Ancak bizim halkımızda bir şeyi ayırt etme sorunu var oda şudur. Mesela şeker tüketimi sıgara gibi kanserle tetikleyici bir ilişkisi vardır, dediğimiz zaman direk şeker kullanırsam kanser olurum algısı var. Şeker tüketimi doğrudan kansere yol açmaz. Ancak tetikleyici bir ünsurdur. Yani ciddi anlamda yüksek şeker tüketimi kanseri tetikler. Yani kanserin sebebi şeker yada sıgara değildir. Sebeplerini bilim adamları bile direkt olarak bilemiyor. Ancak bir çok maddenin şekerde olduğu gibi kanseri tetikleyici etkileri mevcutdur. Günümüzde bir çok ölümle sonuçlana bilecek hastalıkların düşmanı olan şeker tüketimini gözden geçirmemiz gerekir. Obezite ve şeker hastalığı yani diyabet hastalığı başı çeken hastalıklardandır. Ve tabiki kalp ve damar hastalıkları da şeker tüketimi ile ilgili olabilir, ve tetikleyici etkisi olabilir. Ve insanların kabusu kanser hastalıklarında tetikleyici etkileri olduğu biliniyor. Çünkü zaten obezite bir çok kanser çeşidini tetikler.

 

 

Zararsız olmayan şeker türleri hakkında

Karbonhidrat içeren besinler aynı zamanda şeker içerir. Ve bunların doğal olması bu yiceklerin tercih edilmesini sağlar. Çünkü vücudumuz enerji alabilmek için şeker e muhtaçtır. Ancak bu ihtiyacın doğal olmasına dikkat etmeliyiz. Katkı maddesi olarak alınan şekerler zararlı şekerdir. Mesela asitli içecekler, cikolata, pasta, şeker küpü meyve suları ve aklınıza gelebilcek bir sürü gıda. Zaten tamamen uzak durun demek saçmalıktan başka birşey olmaz. Tabiki insan canı istediğinde bir cikolata yiyebilir, yada sütlaç kaşıklayabilir bu zaten kaliteli bir yaşamın sunması gereken lukslerdendir. Ancak çocuklarımızı ve kendimizi zaman zaman sınırlamamızda fayda vardır. Çünkü siz ne kadar fazla şeker tüketirseniz şeker sizin için okadar doyumsuz bir gıda haline gelir. Yani vücudunuz her zaman daha fazlasını isteyecektir. Bu yüzden bu konuda dengeyi sağlamak çok önemlidir. Ve her zaman dediğimiz gibi, harcaya bileceğiniz enerjiden fazlasını almamak için özen göstermenizde her zaman fayda vardır.

27 Ocak 2017 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 911 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status