SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Patates mantısı yemek tarifini sunuyoruz zevkle

patates mantısı

Sevdiklerinizi evinizde ağırlama gibi bir düşünceniz var ise kendisine farklı bir tat ile karşılamaya ne dersiniz? Mantı tarifleri içerisinde yer alan ve patates kıvamlı olarak sofralarda zenginlik yaratan patates mantısı tarifi ile sizlerde sevdiklerinizi ağırlarken kendilerine lezzetli bir sofra sunabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu tarif ile lezzetli bir akşam yemeği sunarak marifetinizi konuşturabilirsiniz. Bu tarif için aşağıda yer alan malzemeleri temin ederek en altta yer alan yapılış öyküsünü takip edip bu harika lezzeti sizlerde yapabilirsiniz.

 

PATATES MANTISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

6 adet patates
1 kase taze yağsız yoğurt
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
4-5 diş kadar sarımsak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kadar karabiber
Tuz
Sıvı yağ

 

PATATES MANTISI NASIL YAPILIR?

İlk etapta temin ettiğiniz patatesleri bir tencere içerisine alıp yeteri kadar su ilave ederek haşlamak için ocağın üzerine koyun ve iyice haşlanmasını bekleyin.
Haşlama işlemi devam ederken, maydanozu iyice ayıklayarak bol miktarda su ile yıkayıp küçük şekillerde doğrayın. Ayıklanan maydanozların bir kısmını doğramadan ayırın ve süslemek için finale saklayın.
Ocakta haşlanan patatesleri tencere içerisinden alarak kabuklarını tamamen soyun ve temiz bir hale getirin. Soyulan patatesler soğuduktan hemen sonra ise bir kase içerisinde karabiber, tuz, kırmızı biber ve maydanozu da ekleyerek iyice yoğurun.
Hazır hale gelen harcı yumurta büyüklüğünce parçalara bölerek dilediğiniz şekli verin.
Ufak bir kase içerisinde temin ettiğiniz sarımsakları iyice döverek yoğurda ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız sepet şekilli patateslerin içerisine bu karışımı dökerek eşit miktarda patateslerin tamamına doldurun.
Yeteri büyüklükte bir tava içerisine sıvıyağı dökerek iyice kızartın ve hemen ardından salçayı da ilave ederek sote halini aldırın.

 
Sote haline getirdiğiniz salçayı patateslerin üzerine dökerek servise hazır hale getirin.
Finalde gerek görüntüsü, gerek ise muazzam tadıyla sevdiklerinize harika bir ziyafet sunacaksınız, Afiyet olsun. En iyi yemek tarifleri herzaman burada kalpce de yer almaya devam ediyor. Mutfakta harikalar yaratmak sadece kalpce yemek tarifleri ile sizin elinizde. Titizlikle sunulan tariflerimizi takip etmeye devam ediniz.

9 Şubat 2017 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 756 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status