SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Ayak mantarları neden oluşur sorularına cevap bulabilirsiniz

ayak mantarları

Dünya genelinde birçok insanın ortak sorunlarından biri olan ayak mantarları öyle bir duruma erişti ki, ayaklarında sertlik hisseden kişiler ayak mantarının nedenleri veya ayak mantarı neden oluşur sorularına cevap aramakta. Ayak mantarının başlıca nedenleri arasında genel olarak bulaşıcı bir hastalık türünü temsil ettiği için ilk cevabımız böyle olmaktadır. Çok güvendiğiniz hijyenik ve steril ortamlarda bile ayak mantarına yakalanma riskiniz oldukça yüksek olmakta. Sadece belirli sorunlarla değil, kıyafet değişimlerinde bile mantarlar ayaklara bulaşabilmektedir. Bu tür rahatsız edici ve sonrasında dönemli olarak ağrılı geçireceğiniz bu hastalığın erken tedavisi oldukça önemli olmaktadır. Tedavi süresince de mutlak suretle kişinin hijyenik durumuna oldukça önem vermesi gerekmektedir.

AYAK MANTARLARI BAŞLICA NEDENLERİ

Ayak mantarları genel olarak topluma açık bölgelerde oluşma temeli sağlayan bulaşıcı bir hastalık türü olmaktadır. Bu yüzden yüzme havuzları, hamamlar ve benzeri ortak paylaşım alanlarında bulunmak dahi ayak mantarının oluşumunu sağlamaktadır.
Mantar oluşumun nedenleri arasında bir diğer unsur ise ayaklarda oluşan nemden kaynaklı olmaktadır. Ayaklarda oluşan nem hızlı bir evre ile mantarların üremesinde yardımcı etken olup, kaşıntı ve sonrasında ise yaraların oluşmasını sağlar.
Ayak mantarının halk arasındaki adı ise asker hastalığı olarak geçmektedir. Bunun nedeni ise askerde sürekli giyilen botun nemli bir ortam yaratmasıyla ayaklarda oluşan bakterilerin mantara dönüşmesini sağlamasıyla belirtilmekte. Ayaklar bot içerisinde havasız kaldıklarından ötürü bu nemler zamanla mikropların ayak içi bölgelerine nüfuz ederek yaraya zemin oluşturmasını sağlamaktadır.
Kişisel temizlik konusunda da ayak mantarları ilk sıralarda yer almakta. Günlük olarak kişisel temizlik bakımını yapmayan kişilerde ayak mantarı oluşumu görülmektedir. Bunun için her gün düzenli olarak ayakların yıkanması bu tür hastalıkların oluşmasını engellemektedir.
Ayak mantarları bulaşıcı bir faktör olduğundan ötürü bir yerden başka bir yere bulaşıcı etkisini gösterebilmektedir. Bunun için hiçbir koşulda başkasına ait çorap veya ayakkabı giyim eşyalarını kullanmayın. Günümüzde ayak mantarlarının oluşumu çoğunlukla başkasının eşyalarını kullanmasıyla meydana gelen ayak hastalıkları arasında yer almaktadır. Aynı evi paylaştığınız kişilerden bile çok rahatlıkla size bulaşabilme potansiyelleri bulunmaktadır.

29 Aralık 2016 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 851 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status