SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Bilgisayar kullanımı ve güvenliği hakkında pratik bilgiler

Bilgisayar kullanımı

Ülkemizde bilgisayar kullanımı son dönemlerde oldukça artmakta, peki bu kadar bilgisayar kullanımı yüksek olduğu ülkemizde bilgisayar güvenliği hangi derecede olmakta bu ise oldukça manidar olmaktadır. Bunun nedeni ise bilinçsizce kullanılan bilgisayarlar sonrasında insanlara farklı zararlar doğurtabilen bir elektronik cihaz olması üzerine olmasıdır. Bilgisayar kullanıcılarının dikkat ve bir kadar da özen göstermesi sonradan doğacak olan sorunların önüne geçmekte oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Vereceğimiz bilgiler bilgisayar güvenliğinin yanı sıra az biraz da internet güvenliğini kapsayan faktörleri içermektedir. Kötü niyetli bilgisayar korsanlarının internet ağ yoluyla bulaştırdıkları veya çeşitli depolama araçları ile bilgisayarınıza bulaşan virüsler aracılığı ile bilgisayarınıza sızarak tüm kişisel dosya ve bilgilerinizi rahatlıkla çalabilmelerinden kaynaklanmaktadır.

 
BİLGİSAYARIMI NASIL KORUYABİLİRİM?

 
Bilgisayarımı nasıl koruyabilirim sorusuna sizlere konumuzun devamında oldukça önemli bilgiler paylaşacağız. Bu bilgiler doğrultusunda bilgisayarınıza tam anlamıyla duvar örebilir ve zırhlı bir cihaz olarak tüm faaliyetlerinizi gönül rahatlığıyla sürdürebilirsiniz. Bilgisayar güvenliğinin sağlanması için öncelikle anti virüslerden en iyi olanlarından herhangi birini tercih etmelisiniz. En iyi antivirüs programları arasında sizlere önerebileceğimiz KasperSky, Eset, Comodo ve Avast olmakta. Bunlardan bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz kullanılabilen programlar olmaktadır. Örneğin günümüzde oldukça güncel ve bilgisayarlara tam anlamıyla zırh ören ESET Antivirüs programı tüm dünya genelinde tercih edilen bir yazılım olmakta. Günümüzde birçok devlet dairesi ve kurumsal firmalar ESET yazılımını tercih etmektedir.

 
İNTERNETTEN ANTİ VİRÜS PROGRAMI İNDİRMEK

 
İnternet üzerinden anti virüs programı indirmeniz faydanızdan çok zararınıza olacaktır. Çünkü bu yazılımların içerisine kötü amaçlı ek yazılımlar entegre edilerek bilgilerinizin çalınmasını sağlamaktadır. Yani korunacağım derken, tam anlamıyla güvensiz bir ortamda çalışmalarınızı yapmış olacaksınız. Bunun için yüksek mertebe programlarınızı resmi web sitelerinden satın alarak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında diğer bilgisayar için gerekli olan programları da internetten her siteden indirmek oldukça zararlı olmakta. Bunun için ise yine yüksek mertebe tüm programların kendi özel resmi web sitelerinden indirmeniz daha mantıklı bir düzeneği oluşturacaktır. Bu konumuzda sizlere tam anlamıyla temel güvenlik konusunu işledik. Bir sonraki konularımızda bunların devamı ve ek olarak internet güvenliği üzerine de oldukça faydalı bilgileri sizlere aktaracağız.

1 Ocak 2017 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 884 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status