SUNUCUMUZA DJ ALIMLARI YAPILACAKTIR BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.

Kabızlığın nedenleri nelerdir sorularını biliyormusunuz

Kabızlığın nedenleri

İnsanlar arasında oldukça yüksek düzeyde bilinen kabızlık, maruz kalan kişiler tarafından kabızlığın nedenleri nelerdir sorularını kafalarında oluşturarak bu rahatsızlığa çözümler aramaktadırlar. Bu konumuzda ise bizlerde sizler için araştırıp ve hazırlamış olduğumuz kabızlığın nedenleri ile ilgili tüm bilgileri hazırlamış bulunmaktayız. Kabızlık başlı başına sadece bir hastalık olarak değil, aynı zaman’da birçok farklı duruma bağlı olarak ortaya çıkan bir belirti olmaktadır. Kabızlığın nedenleri arasında ilk sırada diyet esnasında yetersiz lif alımı üzerine olmakla birlikte birçok farklı faktörlerde bu rahatsızlığı ortaya çıkarabilmektedir. Bunlar;
Depresyon:

Depresyona uğrayan kişilerde sadece ruhsal sorun ve davranışları değil, aynı zaman’da vücuda da sıçrayan bir sorun olmaktadır. Depresyon anında kişinin tüm vücudu normal işlevselliğini kaybederek direncini kırmaktadır. Bu durum sindirim sistemini etkilediği için kabızlığa neden olabilmektedir. Buna ek olarak depresyona bağlı bir sorun olan “huzursuz bağırsak sendromu” en belirgin örnek olmaktadır.
Hipotiroid:

Tıbbi kavram aktifselliği pasif olan ve az dolayda çalışan bir tiroid bezi imasını taşımaktadır. Bu durum aynı depresyonda olduğu üzere vücudun işlevselliğinde yavaşlamasını sağlayarak kabızlığın ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bu tür bir sıkıntı yaşıyorsanız mutlak suretle tiroid testi yaptırmanız önerilmektedir.
Vitamin ve Mineraller:

Normal şartlarda hiçbir vitamin hapı kabızlığa yol açmamaktadır. Fakat mineraller içerisinde yer alan demir ve kalsiyum gibi etkenler kronik kullanımında kabızlığa yol açan belirtileri ortaya çıkarmıştır.

 

KABIZLIĞA YOL AÇAN HAPLAR NELERDİR?

Antidepresan İlaçlar:

Serotonin kapsamında geri alınmaların başlaması antidepresan kullanıcılarında kabızlığı ortaya çıkarabilmekte.
Ağrı Kesiciler:

Baş ve diğer ağrılar için sürekli aldığımız ağrı kesici haplar kabızlığa neden olabilmektedir. Son dönemlerde ağrı kesiciler üzerine yapılan araştırmalarda özelliklede aspirin ve ibuprofen adlı ağrı kesiciler başta olmak üzere çok sayıda hap kabızlığa neden olmaktadır.
Tansiyon İlaçları:

Diüretik etkili ilaçları kullanan yüksek tansiyon hastalarında kabızlık vakası görülebilmektedir. Vücuttaki su atılımını azaltan bu ilaçlar aynı zaman’da kan basıncının da düşmesini daha kolay bir hale getirmektedir.
Mide İlaçları:

Anti asit ilaç sınıfına giren mide ilaçları mide asitlerini azaltmaya yönelik işlevsellik gösteren ilaçlar olmaktadır. Bu ve benzeri asit ilaçlarında kalsiyum ve alüminyum yer aldığından ötürü kullanıcı da kabızlık yaratabilmektedir.

28 Aralık 2016 TarihindeKalpce Tarafından yazıldı

0 Yorum 831 Okunma

BENZER YAZILAR

AYNI KATEGORİYE AİT YAZILAR

KULLANICILARIMIZDAN

EN GÜZEL YORUMLAR

Yorumlarınız yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.

DMCA.com Protection Status